Alt
Saturday, 9 May, 2020 - 10:00
Organisator: CTH regio zuid
Lokatie: Grand Café de Zwaan
Lokatie adres: Mgr. Kuijpersplein 18, 5556 VS Borkel en Schaft
Regio: Landelijk
Kosten leden: €28.50
Kosten niet-leden: €38.50
Per persoon per equipe: Persoon

Bevrijdingsrit Hell’s Highway

Ga je mee de legendarische ‘Hell’s Highway’ rijden? De route die de geallieerden in september 1944 bij de bevrijding van Zuid Nederland hebben afgelegd. Maar niet alleen dit traject is interessant, maar ook de historische plekken die je zult passeren zijn boeiend. Net als de bouwkundige overblijfselen uit de oorlogstijd en de plaatselijke verhalen, afkomstig van de toenmalige bevolking?

We rijden van de Belgische grens tot de brug in Grave, een van de laatste die nog in goede handen is gevallen. Bij die brug tref je nog intacte kazematten, die bij goed weer voor ons geopend zullen zijn. Tussendoor zullen we genieten van een lekkere lunch, gecombineerd met een rondgang door het oorlogsmuseum ‘Bevrijdende Vleugels’ in Best. Daar kun je samen met jouw auto op de foto, poserend op een heuse Baileybrug. Dat dus als herinnering aan ‘onze’ Hell’s Highway!

Deze dag wordt een andere ervaring dan wat we gewend zijn; geen zware navigatie opgaven met een competitief element. Er zijn geen prijzen te verdelen, of het moet die van de mooiste ervaring zijn! Want het wordt een reis in de tijd, die met een toegankelijk routeboek als recreatieve rit te rijden is.

Aanmelden voor de rit kan digitaal plaatsvinden, via de link naar het inschrijfformulier hiernaast (met ook de betaalinfo erbij). Voor verdere informatie kun je contact opnemen met René Hustinx (regio coördinator zuid) op regio-zuid@triumph.nl

CTH biedt deze bijzondere dag aan voor € 28,50 per persoon, met het volgende inbegrepen:

  • Routeboek (bewaarexemplaar) met kaarten, foto’s en uitleg
  • Ontvangst met koffie en gebak, complete lunch en een afsluitende borrel met bittergarnituur
  • Begeleid bezoek Museum ‘Bevrijdende Vleugels’
  • Foto shoot met fotograaf
  • Bezoek kazematten Grave (afhankelijk van weersomstandigheden)

Net als bij de overige evenementen staat deelname aan deze rit ook open voor leden van de andere Triumph Clubs. Zij betalen dezelfde prijs. Niet leden betalen € 38,50 per persoon. 

We besluiten de dag bij Hotel-Restaurant Hoogeerd in Niftrik. Van daaruit zijn de autowegen voor een snelle thuisreis goed bereikbaar. Maar wil je er een diner of zelfs een overnachting aan koppelen, dan kun je genieten van speciale CTH kortingen.