Author: secretaris
Alt
Nieuwscategorie: Landelijk
Nieuwskenmerk: Algemeen
Kaarleesritten CTH verlengd tot 30 september 2020 !

KAARTLEESRITTEN verlengd tot en met 30 SEPTEMBER 2020
In de Triumph Tribune, nr. 278, werd al aangekondigd dat we als CTH kaartleesritten aan het maken zijn die individueel te rijden zijn op een tijdstip dat jou als deelnemer uitkomt; dit vanwege de Corona maatregelen. 
Inmiddels hebben we de ervaringen van zo’n 7 equipes verwerkt met een eerste rit in regio Oost. 
Deze kaartleesrit heet ‘ Even Omlopen’  en heeft  als startpunt en finish vliegveld Teuge, nabij Twello. Er is zowel een Tourklasse editie voorhanden voor starters in dit genre en een Sportklasse rit voor de ervaren die-hards. De rit is uitgezet door Rutger Kwant. De duur is ongeveer 3 uur met een afstand van circa 100 km.
 
Een individuele rit betekent dat je je als equipe inschrijft, en vervolgens een app op een mobiele telefoon download om de routecontroles en instructies te kunnen zien. Deze app heet - Rallycheck - en is ontwikkeld door het bedrijf iSource. Na aanmelding krijgt het equipe een routeboek (topografische kaarten van meestal 1:50.000). Vervolgens kun je de rit rijden wanneer je wil (binnen een periode van 6 weken), de controle kaart wordt automatisch beoordeelt en je ontvangt meteen na finish per email een beoordeling van je navigatie kwaliteiten! Zelfs als het competitieve element je niet zo interesseert, leiden de routes meestal door mooie streken en weggetjes, waar je normaal gesproken niet zo snel komt.
 
Bij dit soort kaartleesritten gaat het om een route te rijden, zoals de uitzetter die voor ogen had. De route construeer je zelf aan de hand van instructies op de kaart en een reglement, dat per route kan verschillen. Echter heeft de uitzetter wel valkuilen opgezet, die je moet doorhebben om de juiste route inderdaad te volgen. Of je het goed hebt gedaan, wordt gecheckt aan de hand van controles langs de weg. Deze controles staan nu echter niet meer fysiek langs de weg, maar zijn virtueel uitgezet aan de hand van GPS co-ordinaten op de kaart. Als je dicht genoeg langs zo’n virtuele controle rijdt, verschijnt de controle letter op je telefoon. Het kan ook voorkomen dat je instructies via de app krijgt, bijvoorbeeld  HK (betekent: hier omkeren).
 
Normaal gesproken is er ook een tijdselement, maar dat laten we dit jaar even achterwege.
In 2020 houden we geen competitie, dus je kunt dit jaar proberen of je het wat vindt en dan in 2021 gaan voor de punten en de eer!
 
Op dit moment zijn er 2 kaartleesritten beschikbaar:

1. De eerste rit is dus de rit ‘Even Omlopen’ in regio oost, met als start en finish vliegveld Teuge nabij Twello;  je je kunt aanmelden bij Gédo Kuiper (secretaris@triumph.nl). 
2. De tweede rit is ' Een Brug Teveel' in regio west, in de Krimpener- en Alblasserwaard. Hiervoor kun je je aanmelden bij Gédo Kuiper (secretaris@triumph.nl). 

Een derde rit in Noord-Holland wordt op dit moment in elkaar gezet.

Voor meer informatie over dit soort ritten kun je terecht bij Gerard Schouten (gjs006@gmail.com) en Gédo Kuiper  (secretaris@triumph.nl).