Alt
Sunday, 18 June, 2023 - 10:00
Organisator: Stag Club Naderland
Lokatie: Grand Café de Zwaan
Lokatie adres: Mgr. Kuipersplein 18, Borkel en Schaft
Regio: Landelijk
Kosten leden: €40.00
Kosten niet-leden: €0.00
Per persoon per equipe: Persoon

Hell's Highway

Zondag 18 juni 2023 
Bevrijdingsrit Hell’s Highway

Wat we in 2022 (na twee uitgestelde jaren) voor CTH hebben gedaan, wordt in 2023 voor de Stag Club Nederland herhaald. Uw coördinator (tevens SCN lid) ontving het verzoek deze rit ook voor de Stag adepten te gaan organiseren, zodat deze historische rit langs de bevrijdingswegen van Zuid Nederland opnieuw zal worden gereden. De onderlinge ritten voor de samenwerkende clubs zijn voor de leden van de zusterclubs toegankelijk. Dus mocht je de editie 2022 gemist hebben, is dit de kans op de ‘reprise’. Om de route te rijden die de geallieerden in september 1944 bij de bevrijding van Zuid Nederland hebben afgelegd.

Maar niet alleen dit traject is interessant, maar ook de historische plekken die je zult passeren zijn boeiend. Net als de bouwkundige overblijfselen uit de oorlogstijd en de plaatselijke verhalen, afkomstig van de toenmalige bevolking? overblijfselen uit de oorlogstijd en de plaatselijke verhalen, afkomstig van de toenmalige bevolking? De start is bij Grand Café de Zwaan aan het Mgr. Kuipersplein 18 in Borkel en Schaft. Vanaf 10.00 uur ben je daar welkom voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. We vertrekken na de briefing die ongeveer om 10.30 uur zal zijn. We rijden dan van (nabij) de Belgische grens tot de brug in Grave, een van de laatste die nog in goede handen is gevallen. Bij die brug tref je nog intacte kazematten, die bij goed weer voor ons geopend zullen zijn. 

Tussendoor zullen we genieten van een lekkere lunch en een begeleide rondgang door het oorlogsmuseum ‘Bevrijdende Vleugels’ in Best. En als je wilt is er de gelegenheid voor een fotomomentje, samen met jouw auto op een heuse Baileybrug. Dat dus als herinnering aan ‘onze’ Hell’s Highway! 

Deze dag wordt een andere ervaring dan wat we gewend zijn; geen zware navigatie opgaven met een competitief element. Er zijn geen prijzen te verdelen, of het moet die van de mooiste ervaring zijn! Want het wordt een reis in de tijd, die met een toegankelijk routeboek als recreatieve rit te rijden is. 

Meer informatie lees je op de volledig hernieuwde website www.stag-club.nl op het tabblad ‘evenementen’.
Aanmelden voor de rit kan digitaal plaatsvinden, bij Marcel de Heer; penningmeester@stag-club.nl. Het bedrag kan overgemaakt worden naar:
IBAN:NL02 RABO 0136 0056 59 t.n.v. Stag Club Nederland o.v.v. “Hell’s Highway’’.

SCN biedt deze bijzondere dag aan voor de leden van de zusterclubs a € 40.00 per persoon, met het volgende inbegrepen:
•       Routeboek (bewaarexemplaar) met kaarten, foto’s en uitleg
•       Ontvangst met koffie en gebak, uitgebreide lunch en een afsluitende borrel met bittergarnituur
•       Begeleid bezoek Museum ‘Bevrijdende Vleugels’
•       Bezoek kazematten Grave (afhankelijk van weersomstandigheden)

We besluiten de dag bij Hotel-Restaurant Hoogeerd in Niftrik; beoogde aankomsttijd circa 16.00 uur. Na een afsluitend drankje en hapje zijn van daaruit de autowegen voor een snelle thuisreis goed bereikbaar. Of blijf nog even van de mooie ligging en een diner aan de waterkant genieten.