Author: Contentbeheer
CTH Nieuwsbrief
Nieuwscategorie: Landelijk
Nieuwskenmerk: Algemeen
Mei 2024

Inhoud van deze Nieuwsbrief

 • Agenda Highlights mei, juni, juli 2024
 • 18 mei - CTH aanwezig op de 22e Oldtimerdag Zoetermeer
 • 23 juni - CTH aanwezig op de Autojumble Waalwijk
 • 6 juli - Dec Triumph Kaartlees cursus voor 'ABSOLUTE BEGINNERS'
 • 14 juli - Dutch National Triumph Day 2024
 • (Bokaal) Ritten in mei, juni, juli
 • ALV weetjes
Voor de volledige Activiteiten Kalender zie www.triumph.nl of de Triumph Tribune

 

Agenda Highlights mei, juni, juli 2024
Datum Evenement Contact
 11 mei Triumph Brabant Rit 2024  trbr2024@delta.nl
 18 mei Oldtimerdag Zoetermeer met CTH  www.oldtimerdagzoetermeer.nl
 25 mei Oldtimerdag toertocht Veluwe Goede Doelen www.oldtimertoertocht@outlook.com
 26 mei Parels van het Westen (BOKAAL) regio-west@triumph.nl
 9 juni Drenthe rit  regio-noord@triumph.nl
 13-23 juni Rondreis Noorwegen arthur.denzler@planet.nl
 16 juni Nationale Oldtimer Dag www.oldtimerdaglelystad.nl
 23 juni Autojumble Waalwijk www.britishautojumble.nl
 6 juli Triumph Kaartlees Cursus beginners secretaris@triumph.nl
 6 juli Oldtimer Festival Huizen www.oldtimershuizen.nl
 14 juli DUTCH NATIONAL TRIUMPH DAY evenement@triumph.nl

  

18 mei - Oldtimerdag Zoetermeer & CTH

 

 

De 22e editie van de Oldtimerdag Zoetermeer heeft in 2024 als thema Engeland !  En de Club Triumph Holland is aanwezig met een stand !

Vorig jaar was ons thema Italië, dit jaar is Engeland – met speciale aandacht voor het 100-jarig bestaan van MG. Elk jaar hebben wij een thema waar wij (en de winkeliers) die dag alle acties aan ophangen. Maar ook andere klassiekers zijn van harte welkom, zolang de auto maar 35 jaar of ouder is (of héél bijzonder).
De Oldtimerdag strekt zich uit van oost naar west, door straten en over pleinen, en biedt plaats aan totaal 220 Oldtimers.

Natuurlijk organiseren wij weer een toertocht door nabij gelegen provincies. De lengte van de tocht is rond de 100/ 120 kilometer. Start en finish in het historisch centrum van Zoetermeer. De toertocht is elk jaar voorzien van eenvoudige vragen tijdens de route. Het deelnemersaantal voor de rit is net als in eerdere jaren gemaximaliseerd op 150.
Voor zowel de toertocht als het Concours zijn prijzen te winnen die aan het eind van de dag door een wethouder worden uitgereikt.
Overal wordt het publiek (zo’n 10.000 bezoekers) vermaakt met het bewonderen van de klassiekers, spelletjes en gratis ijsjes voor kinderen, Tinus de trein en toneel- en muziekoptredens.
Inschrijvers zijn niet verplicht om mee te rijden, maar kunnen zich ook beperken tot deelname aan de opstelling in het historisch centrum voor het Concours d’ Élégance. De toertocht eindigt dus in de Dorpsstraat en het historisch centrum, waarna de deelnemers zich aan kunnen sluiten bij het Concours.
Deelname voor toertocht bedraagt € 20,00 incl. koffie / thee bij de start en bij de (stempelpost) pauze, twee lunchpakketten, een rallyschild en het roadbook.

Deelname aan alleen het concours kost € 10,00 incl. koffie / thee bij de aanmelding, een rallyschild en het roadbook.
Inschrijven kan via www.oldtimerdagzoetermeer.nl
Voor meer informatie: Jacques Boonekamp: info@oldtimerdagzoetermeer.nl (of voor de redactie: 06-53814740) Medebestuursleden: Erik van Lieshout en Patrick van Domburg
 

  

6 juli - Triumph Kaartlees event

 

 

 

For Absolute Beginners: Een rit in je Triumph aan de hand van een kaartlees-opdracht ?

De meesten van ons hebben wel een keer een rit gedaan aan de hand van bolletje-pijltje instructies. Een ander populair systeem is een rit aan de hand van het volgen van instructies op een wegkaart. Voor sommigen een nachtmerrie, voor anderen weer iets wat lastig is: kaart lezen om te kijken hoe je in de echte situatie keuzes moet maken voor links of rechts !
Wist u dat:

 • je dit kun je leren en trainen
 • en dat wanneer je het een beetje onder de knie hebt het heel erg leuk is
 • en voor velen zelfs verslavend

Op 6 juli organiseren we een leuke dag met instructies en een praktijk proef. Onze gastheer is het bedrijf IMPARTS in Ede, waar u temidden van een verzameling mooie klassieke auto's in de ochtend les krijgt en s'middags het in de praktijk kunt oefenen.

Deze instructie en praktijkoefening zijn bedoeld voor zowel ‘Absolute Beginners’ als voor degenen die verder willen oefenen.

Als locatie hebben we gekozen voor het Classic Car bedrijf Imparts, Bonnetstraat 33 in Ede. Uw kunt inschrijven als equipe, en als u dat niet lukt proberen we deelnemers te matchen.
Inschrijven kan door een email te sturen naar: gedo.kuiper@kpnmail.nl

Het inschrijfgeld voor equipes met minimaal 1 lid van de Club Triumph Holland, TR Club Holland, Triumph Spitfire Club of de Stag Club Nederland is 55 euro (per equipe). U dient dit bedrag uiterlijk 15 juni over te maken op rekeningnummer NL40 INGB 0003 682 390 tnv de Penningmeester CTH onder vermelding van ‘6 juli, club en lidnummer’.

Locatie:  IMPARTS, Bonnetstraat 33, 6718 XN, Ede
10:00               Welkom
10:30 – 12:30   Instructies aan de hand van voorbeelden
12:30               Lunch
13:00               Instructies voor de praktijk, het gebruik van de Rally App
13:30 – 15:00   Praktijk proef
15:30               Uitleg en napraten
16:00               Sluiting

De oefenrit maakt gebruik van een Rally app. U krijgt van tevoren instructies hoe dit werkt.De volgende zaken komen onder andere aan bod: 

 • Veiligheid
 • Het team: Bestuurder en Navigator
 • Hoe zitten kaarten in elkaar
 • Afstanden meten
 • Kaartlees systemen
 • Controles en Puntentelling
 • De Rally App

  

14 juli - Dutch National Triumph Day

 

 

Dutch National Triumph Day - mis hem niet ! - 14 juli 2024
De Dutch 4, ook bekend als Club Triumph Holland, Stag Club Nederland, TR Club Holland en de Triumph Spitfire Club (ook uit Holland) zijn weer bijeen geweest om na het Event 100 jaar Triumph onze terugkerende DNTD weer te gaan organiseren.

Deze 29e editie gaat gehouden worden bij “Boerengoed” in Enspijk. In 2022 zijn wij hier ook geweest.  Ten opzichte van waar wij de vorige keer in Covid tijd tegenaan liepen is er nu niet veel veranderd. Ons evenement is vaak te groot voor een locatie, anderen ze zijn gewoonweg te duur. Wij kijken natuurlijk naar een mooi en slecht weer scenario. Iets wat niet overbodig is met ons klimaat en alle wisselingen daarin. Ook kijken wij naar voldoende parkeergelegenheid voor onze oldtimers. En het allerbelangrijkste….een goede catering. Al deze ingrediënten zijn in Enspijk wel ruim aanwezig. Dus reserveer 14 juli alvast in jullie agenda. De DNTD zal dit jaar met een thema zijn. Voor 2024 hebben wij gekozen voor het thema “Rally”. Denk hierbij aan film, lezing of leuke verhalen. Uiteraard gaan wij binnen de clubs opzoek naar de rally oldtimers en deelnemers hiervan. Een leuke line-up hierbij hopen wij met hulp van jullie te kunnen realiseren. Lijkt je dit leuk?? Geef je dan op bij de Events van je eigen club. Wij hopen op veel reacties. Over het programma voor de DNTD zijn wij nog volop in overleg. Omdat het steeds moeilijker word om standhouders te vinden voor de Evenementen door de opkomst van het internet kun je die dag vanuit je kofferbak onderdelen verkopen. Tenslotte heeft iedereen wel wat liggen om te verkopen. Deze kofferbak verkoop zullen wij op het terrein gaan centreren. 
Wij hopen weer op veel gezelligheid en vele Triumph liefhebbers.

Start: Zondag 14 July, 2024 - 10:00
Lokatie: Boerengoed, Hoevenseweg 5, 4157 JB Enspijk
Kosten leden: €10.00 per equipe
Kosten niet-leden: €15.00 per equipe

Email info: evenementen@triumph.nl

 

 

11 mei - De Triumph Brabant Rit 2024

 

 

TRBR - De Triumph Brabant Rit 2024 - 11 mei 2024

Zaterdag 11 mei start de Triumph Brabant Rit weer vanuit Esbeek (onder Tilburg). We rijden een ochtend- en een middagdeel. Elk met drie trajecten op basis van verschillende opdrachten. Totaal zo’n 125 km. lekker toeren door een prachtige Brabants landschap. Lunch en finish met uitslag in Vessem. Reken dit jaar op ‘bol-pijl’ met en zonder afstanden, ‘grensbenadering, ‘pijlen kortste route’, ‘punten rit’, ‘ingetekende lijn’ en nog een paar verrassingen. Niet te moeilijk, het is echt voor iedereen te doen. Maar natuurlijk wel met een paar ‘instinkers’. Tussen het ochtend- en middagdeel hebben we een lekkere lunch halverwege.
Rond 16.00 uur zijn we weer bij de finish in Vessem voor de ‘tekst & uitleg’ met rallyborrel. En voor iedereen weer een prijs.

Inschrijven voor de ‘Triumph Brabant Rit 2024’ graag via TRBR2024@delta.nl

Deelname kosten inclusief koffie bij aankomst, lunchbuffet, routeboeken, aandenken ook dit jaar €60,-- per equipe inclusief lekkere lunch.

 

  

26 mei - De Parels van het Westen

 

 

Bokaal- en Recreatie rit van Regio West

Op de site van de CTH (www.triumph.nl) vindt u onze rit biuj de evenemngten met daarbij de link van het inschrijfformulier waarmee u kunt inschrijven, tevens kunt u daar ook het vrijwaringsbewijs alsvast downloaden.
U kunt zich ook via onze mail inschrijven:
regio-west@triumph.nl

We hebben uiteraard geprobeerd om zoveel mogelijk de kleine landweggetjes aan te doen maar ontkomen niet aan een paar verbindinbgsstukjes die wat minder aantrekkelijk zijn.

De Bokaalrijders mogen zich vastbijten in het Bolletje-Pijltje systeem met de nodige instinkers en vragen.

De Recreanten kunnen heerlijk van de rit genieten.

Startlokatie en tijd:
Op zondag 26 mei 2024 om 10:15 ontvangen we u met koffie/thee en... bij de
Familierestaurant Bergsche Plas, Rottebandreef 50 2661 GR Bergschenhoek.
Zoals gebruikelijk kunt u zich bij de starttafel aanmelden met het door u ingevulde vrijwaringsbewijs.

Lunchlokatie (voor eigen rekening):
De Vergulde Vos, Koppoellaan 22, 2375 AB Rijpwetering

Finish, met de bijbehorende prijsuitreiking en nazit:
Bon aan de Sluis, Winkeldijk 24, 3645 AP Vinkenveen

 

  

9 juni - De Drenthe Rit Regio Noord

 

 

Op zondag 9 juni organiseert Regio Noord de Drentherit en gaan we van het mooie Drenths landschap genieten. De rit gaat door midden Drenthe met veel natuur. Onderweg zijn er mogelijkheden om een terras te bezoeken.

De start- en finishlocatie is bij Het Witte Huis Schipborgweg 7 9483 FH Zeegse.

Ontvangst met koffie/thee en gebak, na afloop onder genot van een hapje wordt het klassement opgemaakt
De route heeft een lengte van ongeveer 100km en wordt gereden volgens het bol – pijl systeem met opdrachten zodat we aan het eind van de dag een klassement kunnen opmaken.
 
Aanvang: 10.00 uur
Start 1e auto: 11.00uur

Opgave voor 27 mei bij Geert en Geertje Siegers
E-mail: siege218@planet.nl
Tel      : 0594-642076

Kosten: leden en niet-leden €17.50 per equipe/auto.
Graag overmaken op banknr.: NL46RABO0341023388 t.n.v. G. Siegers e.o., onder vermelding van Drentherit.