Author: Contentbeheer
Nieuwsbrief
Nieuwscategorie: Landelijk
Nieuwskenmerk: Algemeen
Februari 2023
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.
website header triumph.jpg
Inhoud van deze Nieuwsbrief
 
  • Uitnodiging Algemene Leden Vergadering CTH. 
  • 18e Nacht van het Oosten - Bokaalrit
  • Lazy Sunday Drive - recreatieve rit
  • 7e Crocus Rally - Bokaalrit
  • Technische Meeting Zaltbommel
  • Jubileum Weekend 100-jaar Triumph Cars
  • Rondreis Noorwegen in je klassieker
  • PAG Rally - reglematigheids rit in Groningen en Drente

Heeft u informatie die het vermelden waard is? Stuur dan uw input naar secretaris@triumph.nl​


LET OP !
De datum van de CTH Ledenvergadering is gewijzigd in 1 april 2023

Uitnodiging ALGEMENE LEDEN VERGADERING – zaterdag 1 april 2023
 
In 2023 hopen we weer op een grote opkomst bij onze Algemene Ledenvergadering. Temeer daar we het met u als leden willen hebben hoe wat u verwacht van een club als de CTH : de tijden veranderen en hoe kunnen we daar als Club Triumph Holland goed op inspelen.  Als voorbereiding op deze ALV hebben een aantal werkgroep voorstellen gemaakt en zullen deze aan de ALV voorleggen; we horen daar graag daar uw mening over.
 
Dit jaar wordt de ALV in Regio Zuid gehouden.  Zoals we graag willen hebben we weer een leuk ochtendprogramma kunnen organiseren in Metropole Classics B.V.in Druten. Metropole Classics herbergt een bijzondere collectie van zo’n 100 modellen van beroemde automerken uit verleden en heden: sportscars, chique limousines, luxe cabrio’s, racing cars, muscle cars tot en met tiny classic cars. Verder zijn ze gespecialiseerd in de in-/verkoop van exclusieve automobielen. Vooraf aan de ALV kunt u zich weer inschrijven voor een lunch.
De kosten voor de lunch bedragen 15.= per persoon en dienen vooraf betaald te worden op het rekeningnummer van de Club Triumph Holland:   NL40 INGB 0003 682 390 onder vermelding van naam en lidnummer.
 
Locatie: Metropole Classics B.V. , Meubellaan 1, Druten

Programma
 
10:00 – 10:30     Welkom
10:30 – 12:00     Bezoek museum
12:30 – 13:30     Lunch
14:00 – 16:00     Algemene Leden Vergadering
16:00 – 17:00     Borrel
 
Wij vragen u zich in te schrijven voor deze ALV vóór 25 maart  en daarbij het volgende te vermelden:
Naam en lidnr.                  en aantal personen
Bezoek museum               Ja/Nee                  is gratis voor leden, niet-leden betalen 12,50 toegang
Lunch                                Ja/Nee                  lunch bijdrage is 15.= euro per persoon (lid en niet-lid)

U kunt zich inschrijven door middel van het inschrijfformulier op de triumph.nl  evenementen of  via een email naar secretaris@triumph.nl
 
Onze penningmeester Maja Zuurmond heeft te kennen gegeven na ruim 8 jaar te willen stoppen met haar rol als penningmeester en ledenadministratie. U begrijpt dat dit een functie is waar geen enkele club zonder kan. We nodigen leden die geïnteresseerd zijn in deze functie uit dit uiterlijk 16 maart kenbaar te maken aan onze secretaris  (secretaris@triumph.nl of tel. 0654 722 146). Het bestuur draagt als kandidaat Koen Knapper (lidnr  L98-1691) voor.

AGENDA -  ALGEMENE LEDEN VERGADERING – 1 april 2023
1.              Opening door de voorzitter
2.              Uitreiking jubileum spelden aan leden die 25 of 40 jaar lid zijn 
3.              Notulen ALV 2022 
4.              Mededelingen en/of binnengekomen stukken 
5.              CTH Organisatie en verslag werkgroepen
6.              Terugblik op 2022 / Agenda 2023
7.              Uitreiking van de Club Triumph Holland Bokaal 2022
8.              Financieel verslag 2022 en Begroting 2023
9.              Bestuurszaken 
10.            Rondvraag
11.            Sluiting 

18e Nacht van het Oosten - Bokaalrit 18 maart 2023
NvhO  

Vóór 12 maart graag inschrijven via www.triumph.nl/nvho.

De route van ca. 180 km is ook dit keer met veel enthousiasme uitgezet door Julian Kuipers en Joop van den Einde en zal zoals altijd tamelijk duister en lekker bochtig zijn….
Start en finish zijn in 2023  bij “Eastern Plaza” nabij Bentelo. We kunnen maximaal 75 deelnemende equipes toelaten en let op, inschrijvingen zijn pas definitief na ontvangst van betaling. De deelnemers hebben de keuze om in te schrijven in de Tourklasse of de Sportklasse.

Tourklasse:
In deze klasse kun je puur recreatief rijden, maar voor de iets meer competitief ingestelde nachtrijders zal er gezorgd worden voor enkele leuke uitdagingen in de bol-pijl route.

Sportklasse:
De meer gevorderde competitieve nachtrijders mogen zich naast een bol-pijl route met een regelmatigheidstraject storten op enkele kaartleestrajecten.

Dit is inclusief routeboek, rallyschild, stickers, verwijderingsbijdrage, kilometerheffing, weekendtoeslag, gevarengeld, rijpleziertax, duisternisbelasting en koffie bij de rust.

Om jullie de gelegenheid te geven om weer eens bij te kletsen met mede klassieker-liefhebbers (andere klassiekers dan Triumph zijn ook van harte welkom!) wordt de rit voorafgegaan door een gezamenlijke maaltijd bij het vertrekpunt om ca. 16:30. Deze is traditiegetrouw in de vorm van een uitgebreid Oosters buffet voor slechts € 25,- per persoon. Indien jullie hiervan gebruik willen maken dienen jullie dit van tevoren via het inschrijfformulier op www.triumph.nl/nvho aan te geven. Om de administratie en de logistiek bij het restaurant zo overzichtelijk mogelijk te houden verzoeken wij jullie, indien mogelijk, hiervan gebruik te maken. En het is nog gezellig ook! Als deelnemers niet tijdig voor het eten aanwezig kunnen zijn vanwege werk o.i.d. of een (medisch?) probleem hebben met Oosters eten, dan is dat natuurlijk geen must.

Onderweg is er een koffiepauze op een verrassende locatie ingepland. Na afloop van de rit kunnen jullie bij “Eastern Plaza” nog even bijkomen en sterke verhalen uitwisselen onder het genot van een versnapering.
Rond middernacht zal hier ook de prijsuitreiking zijn.

START
Om 16:30 kunnen degenen die daarvoor ingetrekend hebben aan de maaltijd aanschuiven
Om 18:00 starten de eerste deelnemers. Per klasse starten de deelnemers om de minuut.

DEELNAME aan de “Nacht van het Oosten” kost per equipe:
€ 20,- voor leden van de Club Triumph Holland, de Triumph Spitfire Club, de TR Club Holland en de Stag Club Nederland
€ 30,- voor alle overige deelnemers

Het buffet bij de startlocatie kost aanvullend € 25,- per persoon.

Het totaalbedrag graag overmaken naar:
NL32 INGB 0003865573 t.n.v. G.Spijkerman, Deventer, o.v.v. NvhO + equipenaam.
Voor meer informatie : 06 – 16218541 / 0570 – 654788 of regio-oost@triumph.nl . 

 

Lazy Sunday Drive - recreatieve rit - 26 maart 2023
Regio West start 2023  met een Lazy Sunday Drive  op 26 maart. De rit is een toer rit dus geen opdrachten of vragen gewoon lekker rijden en bijpraten. De start locatie is bij het Wapen van Haarzuylen . De route voert langs het westen van de provincie Utrecht en het zuiden van Noord Holland. Onderweg kan geluncht worden en we eindigen na ca 81 km in Vinkeveen vlak bij de snelweg A-2.

Startlokatie: 't Wapen van Haarzuylen, Brink 2, Haarzuilens
Welkom vanaf: 10:30
Start-tijd : 11:30
Inschrijfgeld: 10 euro voor leden van een Triumph club, 20 euro voor niet-leden
Lunch is voor eigen rekening

informatie: regio-west@triumph.nl 

7e Crocus Rally - Bokaalrit - 16 april 2023
crocus 2023.jpg  

Dit jaar wordt de traditionele “Crocus Rally” voor de zevende maal verreden. De rit wordt als een leuke bokaalrit in bol-pijl (tourklasse) aangeboden, maar is ook te rijden in de eenvoudigste modus (recreatieklasse). Voor elk wat wils dus!

Dit keer zal worden gestart in Midden Brabant in Oirschot, onder de rook van Eindhoven. Daar bevindt zich dé One Stop Shop voor de Engelse klassieker ‘Loco Classics’ van Jac Aerts Engelen aan het adres De Stad 12B, 5688 NX Oirschot, die speciaal voor ons zijn shop en werkplaats als startplek openstelt. Loco Classics is een bedrijf wat zich volledig toespitst op alles wat met de Britse klassiekers te maken heeft. Ze hebben een groot onderdelenmagazijn voorhanden en ook verschillende klassieke voertuigen in de verkoop. Tevens is er een werkplaats waar men reparaties, restauraties en revisies kan uitvoeren.
Vanaf 10 uur staat de koffie met iets lekkers voor je klaar en om 10:30 uur vertrekt de eerste equipe. Eerst de deelnemers aan de tourklasse en daarna de recreatieklasse. Aan iedere equipe wordt een genummerd rallyschild uitgereikt, wat ook geldig is verderop in het jaar bij deelname aan volgende CTH bokaalritten. We zullen de mooie gebieden rondom Oirschot gaan doorkruisen, wat bekend staat als de poort der Kempen, middenin het Brabantse platteland met in de directe omgeving het natuurgebied ‘de Kampina’. In de ochtend en ook de middag zal een aantrekkelijk traject in het roadbook worden aangeboden. 
Tussendoor zal een smakelijke lunchstop worden ingelast. Voor de lunch kun je facultatief intekenen.

START en FINISH
lokatie: ‘Loco Classics’ , De Stad 12B, 5688 NX Oirschot
Welkom: 10:00 en Start: 10:30
Finish: 16:00 en 17:00 uur in de buurt van onze startplaats Oirschot waar we met een drankje en hapje zullen afsluiten.

DEELNAME
De kosten van deelname aan de bokaalrit bedragen € 20,00 per equipe voor leden van CTH, TSC, SCN, TRCH.
Niet clubleden betalen € 30,00 per equipe.
Voor de facultatieve lunch inclusief drankje vragen we € 15,00 per persoon. Wil je liever zelf iets zoeken of gewoon lekker picknicken kan dat natuurlijk ook. 

Deze info tref je ook aan op de website www.triumph.nl met de mogelijkheid tot online inschrijven onder het tabblad ‘evenementen’ https://www.triumph.nl/nl/content/inschrijven-evenement 

 

Technische Meeting 29 april in Zaltbommel - of hoe sleutelen heel gezellig kan zijn !
TC zaltbommel.jpg  

Net als in de afgelopen jaren wordt weer een technische meeting gehouden speciaal voor CTH leden in de garage van Theo Ouborg op de Lijsterlaan 4 in Zaltbommel. Vanaf 10.00 uur tot circa 15.00 uur kun je terecht voor technische support voor jouw Triumph. Want als het seizoen opstart willen we allemaal dat onze Triumph weer in orde is, mogelijk zelfs nog met een frisse APK zodat we de hele lente, zomer en herfst weer veilig op weg kunnen. Hopelijk kunnen wij als Regio Zuid daar een steentje aan bijdragen. Reis dus af naar Zaltbommel, redelijk in het midden van het land vlakbij de kruising van de A2 en de A15. Laat vooraf wel even weten dat je komt, zodat we ons kunnen voorbereiden op een klus. 
Herald, Vitesse, Spitfire, GT6, Saloon, Estate, Stag of TR, kom er gerust mee. Voor hulp aan remmen, ontsteking, verlichting etc.. En heeft u geen klachten, maar wilt u gewoon gezellig meekijken? Dat kan uiteraard ook. Wij vragen wel je van tevoren aan te melden, want de locatie laat slechts een beperkte groep mensen toe. 

Lokatie : Lijsterlaan 4 in Zaltbommel
Tijd: vanaf 10.00 uur tot circa 15.00 uur kun je terecht voor technische support voor jouw Triumph
Aanmelden svp bij Theo Ouborg op 06 – 53 29 05 63 of theo.ouborg@gmail.com

Als het weer het toelaat kunnen we aan het eind van de dag nog even door het pittoreske Zaltbommel rijden en bij de Waal aanleggen voor een afsluitende versnapering…. onder voorbehoud van animo natuurlijk…
  

 

In het weekend van 26 en 27 augustus 2023 vieren we 100 jaar Triumph automobielen !!
26&27 aug 2023.png  

1923  -  2023

100 jaar Triumph

Kom dit vieren op 26 & 27 augustus 2023
 
Zoals jullie ongetwijfeld al weten is het automerk Triumph is dit jaar precies 100 jaar geleden opgericht.
De Club Triumph Holland (CTH), Triumph Spitfire Club (TSC), Stag Club Holland ( SCH) en de TR Club Holland (TRCH) willen dit niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan.

Daarom hebben wij besloten om als gezamenlijk clubs een 100 jaar Triumph weekend te organiseren. Om elkaar in een gemoedelijke sfeer te ontmoeten en te verrassen met onze prachtige Triumphs. Want in die 100 jaar zijn er toch prachtige automobiel modellen de band afgerold. Aangezien wij als clubs al na de afgelopen DNTD 2022 hiermee aan de slag zijn gegaan, hopen wij dat jullie er al net zo naar uitkijken als wij. De voorbereidingen zijn dus al in volle gang en voor delokatie viel ons oog dan ook al snel op een fijne, gezellig en speels geheel. Het Event 100 jaar Triumph 2023 zal plaatsvinden net even buiten Baarn. Een mooi centraal punt in Nederland. En gemakkelijk aan te rijden waar dan ook vandaan in Nederland.

De Jardin d’Hiverre net even buiten Baarn is een locatie in een inspirerende architectuur en landscaping. Een ruim mooi opgezet geheel van bijna 25 hectare met een grote bijzondere bomenkwekerij. Dit alles gaat zich afspelen rondom het “Groene Paviljoen”. Het gaat een 2- daags Event worden en wel op 26 & 27 augustus 2023. Dus, Save the date, save the date…..wij gaan deze 2 dagen vullen met natuurlijk een door de gezamenlijke clubs samengestelde collectie Triumph oldtimers. 
Wij gaan zoveel mogelijk gevarieerde Triumph modellen, die de afgelopen 100 jaar gemaakt zijn, tentoon stellen. Verder zullen er handelaren zijn, worden er lezingen gegeven over interessante onderwerpen en vele leuke, leerzame workshops. Ook is er een mogelijkheid om op beide dagen een toertocht te rijden. De omgeving rondom Koninklijk Baarn is erg mooi en zeker de moeite waard. Op de zaterdag na 16.00 uur (waarvoor jullie al vooraf kunnen inschrijven)  is er een mogelijkheid tot een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en een goed verzorgde BBQ en met aansluitend een Pub quiz. Dit zal wel op “eigen kosten” zijn. Er is in de buurt ook een mogelijkheid voor hotelovernachting. Er zijn ook genoeg campings in de buurt. Wij gaan proberen bij het hotel om op een aantal kamers een optie te krijgen. Deze info volgt later.
Over hoe en wat en om “up to date” te blijven voor 100 jaar Triumph  is er een speciale website in het leven geroepen.  Deze gaat zeer spoedig online, er word nog hard aan gewerkt. Probeer het maar eens…..www.100jaartriumph.nl. Verdere info volgt, en hou ook jullie Club website in de gaten. 

  

Rondreis Noorwegen
Een reis naar Noorwegen in je eigen klassieker !

11 juni 2023 - 21 juni 2023

Vertrek met de Ferry Eemshaven !!

Door de oprichting van een nieuwe veerdienst tussen Eemshaven en Kristiansand  is er een comfortabele mogelijkheid ontstaan om vanuit Nederland met je klassieker in Noorwegen te komen. En van die mogelijkheid willen we graag eens gebruik maken in juni 2023!

Het plan is om een rondreis te gaan maken met een groep klassieker eigenaren in het zuidelijke deel van Noorwegen. De veerbootovertocht met overnachting, alle hotels met ontbijt en diner/buffet ’s avonds zijn bij de reissom inbegrepen. Iedere dag verplaatsen we zo’n 200- 250 km. Onderweg kan eenieder genieten van het natuurschoon, cultuur snuiven naar keuze of een museum of stad bezoeken. Er wordt een uitgebreid routeboek samengesteld met allerlei toeristische informatie voor onderweg, mooie routes die de drukste wegen zoveel mogelijk vermijden en natuurlijk de exacte plaats van het volgende hotel. ’s Avonds zien we elkaar dan weer in het hotel bij het avondeten en kunnen sterke verhalen worden uitgewisseld. Overdag is het vrijheid blijheid. 
Peter Muller (Holland - zuid Noorwegen trip, spreekt Noors) en Arthur Denzler (techneut) hebben het initiatief voor deze reis genomen, e.e.a. onder de professionele begeleiding van Trolltravel, waarmee de reissom verzekerd is. 

De reis ziet er concreet als volgt uit: 
Zondag 11 juni vertrek Eemshaven – Kristiansand (bootreis duurt 18 uur)
Maandag 12 juni: Kristiansand – Sandnes
Dinsdag 13 juni: Sandnes – Alversund
Woensdag 14 juni Alversund – Stryn
Donderdag 15 juni Stryn – Lom, in deze route naar keuze de Trolstigen
Vrijdag 16 juni Lom – Gol
Zaterdag 17 juni Gol – Oslo
Zondag 18 juni: Oslo (de hele dag tijd om Oslo te bezoeken)
Maandag 19 juni: Oslo – Vradal
Dinsdag 20 juni: Vradal – Kristiansand
Woensdag 21 juni: aankomst Eemshaven

Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor deze reis, dus mocht je belangstelling gewekt zijn, laat het ons weten.

De reissom is 1975 euro per persoon (op basis van een 2-persoons kamer).
De enig kosten die er nog bijkomen zijn: kosten voor de veerpontjes in de route, benzine, de eventuele lunch overdag, en je vertering aan de bar ’s avonds. 

Voor meer informatie: Arthur Denzler 06-44790974  arthur.denzler@planet.nl of Peter Muller 06-18753165.
  

17e PAG rally
onbekend_1.jpg  

Alweer voor de zeventiende keer zal op zondag 16 April de Century PAGrally weer van start gaan.  De stichting Pagtiviteiten organiseert o.a. de jaarlijkse PAGrally om hiermee geld bijeen te brengen voor hun scouting ondersteuningsfonds. Deze stichting is een onderdeel van het Post Anthoniaans Geno(o)tschap, kortweg PAG. In de loop van de jaren heeft deze stichting aan scoutinggroepen al diverse tenten en ander kampeermateriaal kunnen schenken en ook heeft ze bij kunnen dragen aan een nieuw dak van een scoutinggebouw in Slochteren.

De PAGrally is een regelmatigheidsrit voor klassieke auto’s, oldtimers en sportauto’s ongeacht de leeftijd van de voertuigen voor het goede doel. De route wordt aangegeven met het zogenaamde bolletje pijltje systeem en is zeer geschikt voor beginners, al hebben gevorderde rijders nog steeds de uitdaging het traject foutloos te rijden. Het heeft de naam van een rally, maar is eigenlijk een regelmatigheidsrit waar tussen een aantal navigatiepunten met een gemiddelde snelheid gereden dient te worden. Op de route zijn bordjes met letters in de berm geplaatst die de deelnemers onderweg dienen op te schrijven. Wie de meeste letters en de minste strafpunten verzamelt wordt de winnaar.  Maar de deelnemers kunnen er ook voor kiezen om gewoon lekker de toertocht over dezelfde route als de rally te rijden zonder zich druk te maken over bordjes met letters en lekker genieten van de Drentse en Groningse landweggetjes door de natuur die beide provincies zo rijk is.
Deze zeventiende editie van de PAGrally gaat dit jaar op 16 April van start. Vanaf 10:30 uur zal de eerste auto over de startlijn rijden bij het VW centrum aan de Bornholmweg 29 in Groningen voor een mooie tocht door provincie Groningen en een deel van de provincie Drenthe. Natuurlijk zijn ook toeschouwers zijn van harte welkom bij een van de andere sponsoren namelijk de Sligro,  in Assen aan de industrieweg 32 om de deelnemers bij de finish halfweg de middag te verwelkomen.
Deelname staat open voor bezitters van klassieke auto’s ongeacht het bouwjaar. Halverwege in een gezamenlijke lunch georganiseerd
Startlokatie: VW centrum aan de Bornholmweg 29 in Groningen
Starttijd: 10:30 uur
Finish: Assen
Lengte rit: ca.150 km door Groningen, Drente en Friesland
s

Inschrijfgeld: U betaalt per equipe € 79,50. Wij verstaan onder een equipe een voertuig met bestuurder en navigator. Elke persoon meer per equipe is € 12,50 extra (max van 4 personen per auto). 
Opgave is compleet als de betaling voor 1 april 2023 binnen is op onze rekening.

Bij het inschrijfgeld is inbegrepen per equipe twee maal een rallyschild, een routeboek en per deelnemer een kop koffie/thee voor de start en een uitgebreide lunch en een onvergetelijke ervaring.

Aanmelden voor de rally / toertocht kan via de website www.pagrally.nl

Lammert Aling

PR en Sponsoring PAGRALLY

CTH Partners
 
Als lid van Club Triumph Holland geniet u op vertoon van uw geldig ledenpas voordeel bij diverse bedrijven.
 
Kijk op de website voor uw speciale ledenvoordeel! https://triumph.nl/nl/clubinfo/ledenvoordeel

Deze e-mail is verstuurd aan marc.vanburgel@tiscali.nl.
Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.